А чи знали ви, що кекси почали виготовляти ще у стародавньому Римі? Тоді, за рецептом, в ячмінному пюре змішували горіхи, ізюм та гранат.

Пізніше, у XVI столітті, коли був відкритий цукор і Англія почала його поставляти зі своїх колоній, кекси стали дуже популярні.

Кекси почали виготовлятися по всій Європі, але рецепти їх приготування змінювалася в залежності від регіону та місцевих інгредієнтів.

Так, наприклад, в Німеччині традиційні кекси готуються із родзинками та цукатами, а в Швейцарії – із цукатами та горіхами. В Молдові традиційні кекси виготовляються з кукурудзою, а в Болгарії – з бринзою!

Кекси в Україні також мають свою особливу рецептуру. Кондитерська фабрика «Жако» пропонує своїм покупцям спробувати широкий асортимент кексів, які вже більше 10 років виготовляються за унікальним рецептом із виростанням натуральних інгредієнтів. Кекси від виробника виготовляються із здобного тіста із різноманітними начинками: вишневою, вершковою, шоколадною, згущеним молоком та іншими!

Купити та скуштувати кекси «Жако» можна як в Києві, де знаходиться головна фабрика компанії, так і по всій Україні. Продукція компанії продається оптом та вроздріб за помірними цінами.

Наостанок ще один цікавий факт! А чи знаєте ви, що найбільший кекс у світі був виготовлений до Різдва у місті Іст-Лондон у Південній Африці – цей факт офіційно зареєстрований у книзі рекордів Гіннеса! Його розміри були величезні – 25 х 1,5м! В процесі його приготування було витрачено 1675 яєць, 150 кг муки, 50 л води, 70 кг маргарину та 100 кг цукрової глазурі.