Вважається, що перший продукт, схожий на зефір, був виготовлений стародавніми греками. Вони збивали ягідне або фруктове пюре з яєчним жовтком і маса, що утворювалася, густіла від пектину.

Навіть міфи нам провіщають, що назву свою цей десерт отримав від давньогрецького бога Зефіра - бога західного вітру - який і поділився рецептом цієї солодощі із людьми.

Існує 4 обов'язкові компоненти, які повинен містити класичний зефір - це фруктово-ягідне або яблучне пюре, яєчний білок, цукор, а також желеутворююча речовина - пектин або агар-агар.

Прийнято вважати, що предок традиційного зефіру з'явився вперше на Русі, однак сучасний рецепт зефіру - це результат діяльності французьких кондитерів, які знайшли ідеальне співвідношення всіх інгредієнтів в зефірі, а також вперше виготовили зефір в шоколаді.

Зефір - це одна з найскладніших у виробництві солодощів. І зараз знайти по-справжньому якісний український зефір не так просто: багато людей пам'ятають смак справжнього «радянського» зефіру, аналогів якому зараз майже немає.

Однак завдяки унікальній рецептурі й сучасному обладнанню, нам вдалося наблизитися до того «золотого» стандарту якісного зефіру, який колись знайшли кондитери з Франції і до якого з дитинства звикли пошановувачі зефіру.

Найкращий зефір - це зефір, який виготовляється з використанням натуральних інгредієнтів. Зефір «Жако» - саме такий. Перша зефірна фабрика вже більше 20-ти років пропонує своїм покупцям широкий асортимент зефіру, виготовленого як з використанням агар-агар, так і з використанням пектину. Класичні зефіри, зефіри в глазурі, зефіри з начинками, зефіри для дітей - широкий асортимент продукції від виробника задовольнить будь-які вподобання.

Купити і спробувати зефір «Жако» можна як в Києві, де знаходиться головна фабрика компанії, так і по всій Україні. Продукція компанії продається оптом і в роздріб, за помірними цінами.